Familjen Kankkonen

Blogg om Familj Kankkonens vardagsliv...

31 Maj

Publicerad 2008-05-31 09:50:54 i Allmänt,

Idag på morgon var det redan VARMT ute.. I eftermiddag kanske vi sticker till sjön o bada?.

Jag bakade sockerkaka. Linn och Filip åt smet som blev över.  Mums!!

Farfar är här nu över helg. Vi är glad att träffa honom. Han har hjälpt oss med att ta bort ogräs.
 

Vill även säga GRATTIS till Robert och Helen Lindell till en son som de fick igår!!

/Jos

28 Maj

Publicerad 2008-05-28 09:47:20 i Allmänt,

I söndags innan vi åkte till kyrkan passade vi på att fota alla 3 barnen tillsammans för första gång!..
image19

image20

I måndags var Ida o hennes barnen hos oss fram till idag morse. Här kommer några bilder på Elvin och Noah.

   

/Jos

Morsdag!

Publicerad 2008-05-25 08:23:43 i Allmänt,

image18

Vill säga att min mamma är världens bästa mamma!. Hon har alltid ställt för mig och min familj oavsett vad som händer!.

Puss på dig, MAMMA!. Barnen vill även skicka bamsekramar till dig, MORMOR!.

/Jos

20 Maj

Publicerad 2008-05-20 10:27:47 i Allmänt,

I helgens fick vi lite snö, konstig väder. Vi blev lite orolig om det skulle förstörs vårt ny plantera träd men det verkar har klarat sig iaf. Tur. Linn kollade på snö. Hon tyckte det var märkligt. Hon längtar att det blir riktig varm så kan bada m.m.     Nästa dag ser ut så här  men på eftermiddag smält alla snö bort. Skönt.

När Elvin kom ut till världen blev han sjuk, gulsot och vitakroppar för lågt, har gjort flera blodprov och igår fick svar via brev och nu är han helt FRISK!.. Skönt slipper sjukhus ett tag.

Igår kväll var vi på Linns skolan och träffa hennes klasskamrater.. Det var roligt se henne med barnen som är lika gammal som henne.

Idag när har hämtat Linn och Filip ska vi till stan en stund och köpa ny örhängen till Linn. Har lovat det.

Här vecka blir ganska lugnt.

/Jos

15 Maj

Publicerad 2008-05-15 17:56:51 i Allmänt,

I lördags tog jag, lillasyster, lillebror och min barn Linn och Filip första dopp och det var INTE så kallt!. Vi var kvar vid strand ca en timme. Söndags åkte min pappa, lillasyster o lillebror hem men min mamma stannar kvar pga här vecka Johan är bortresa så gör min mamma mig sällskap. Skönt med extra hjälp!. Annars hinner jag inte med nåt pga Elvin ganska mycket vaken. Men nu har hunnit göra bla plantera äppel och körsbär trädet, även 2 krusbärbuskar. Ska köpa sen svart,vit och röd vinbärbuskar också. Så vi kan äta hur mycket vi vill under sommar.

Sen har jag även sytt ny rullgardiner till köket och det blev så fin! NÖJD!

Vi även var på bvc med Elvin och Linn, Linn fick vaccin även hon var på tandis, NOLL hål. 

Min mamma hjälpte mig med att olja vårt altangolv. Tusen tack mamma för hjälp med huset, barnen och sällskap åt mig!.. Hon åkte hem idag vid lunch. Vi saknar henne redan!..

Puss på dig mamma!.. 

Imorgon ska vi göra lilla utflykt, åka med lokalbuss till sjukhus, Filip hörseltest, köpa glass sen hem, byta kläder maskerad, åka o hämta Johan vid tågstation sen direkt till Kyrkan och ha avslutning maskeradfest!

/Jos

Napp eller Tumme eller ingenting?

Publicerad 2008-05-09 10:34:16 i Allmänt,

Elvin verkar har svårt bestämma sig vad ska ha:

napp eller suga på tumme eller ingenting.

Ibland funkar napp bra, nöjd men ibland nej vägra istället försöker hitta tumme, han kämpar suga på hela hand, lyckas inte änn, ibland räcker bara med att lägga honom o somna själv.
Svårt veta vad han vill ha. Hoppas snart han kan bestämma sig vad vill ha så det blir lättare för mig och Johan att hjälpa honom.

/Jos

8 Maj

Publicerad 2008-05-08 21:17:28 i Allmänt,

Vill första svara på Z´s fråga om hur barnen trivs på nya förskola. I början var lite jobbigt pga Linn är enda som e född 02 och Filip enda pojke, flesta e född 06. Men nu har det kommit en pojke som e lika gammal som filip. De två funkar bra ihop och Linn oxå trivs bra nu. Men hon kommer att sluta på förskola 13 Juni. Hon och Filip blir hemma med mig från 13 Juni fram till skolstart..

Jaa..
Nyss kom jag hem från Linns skolan, var på föräldramöte. Träffade rektor, några personal, fick information om hur skolans verksamhet funkar. Också titta runt på lokaler. Det känns bra efteråt. Jag fortfarande svårt tro att Linn ska redan börja skola nu. Men samt det är spännande. Allt e nytt o första gång för mig och Johan. Ska tillbaka dit med Linn om 2 veckor. Då får hon träffa hennes klasskamrater.

Igår var jag på tandis, vanlig undersökn... Tyvärr 2 HÅL.. Så ska tillbaka dit i Juni o laga... Men tur jag har friskvårdförsäkring ett år till så behöver inte betala för det..

Imorgon kommer mina föräldrar och lillebror hit!!!. Hoppas det blir fin väder till helg så vi kan vara ute o GRILLA kyckling!!!..

/Jos

4 Maj

Publicerad 2008-05-04 10:34:21 i Allmänt,

Nu har min syster L,hennes man o hund Troja åkt hem, tråkigt!. Vi saknar dom redan!. Vi träffar dom igen till sommar!.

Här kommer några bilder från helgen.Idag ska vi bara ta lugnt, kanske måla altantaket sen är det bara skruva fast plasttak kvar sen FÄRDIG!. Har bytt alla sängar lakan, tvätta, ska hänga ute, åhh luktar gott!!.
Kl ett eller två kommer vårt 2:a son F´s kompis T från nya förskoa till oss för första gång. Spännande.

Till vecka blir det ganska lugnt, onsdag vi till Leksand pga jag ska på tandis där för sista gång efteråt blir det i Falun. 
På Torsdag kväll ska vi till en skolan på en föräldramöte, första gång. Till hösten ska vårt 1:a dotter L börja där, förskoleklass. Jag är lite nervös. Det går säker bra, hoppas jag.

/Jos

1 MAJ

Publicerad 2008-05-01 10:40:22 i Allmänt,

Ute regnar, regnar. Men vi haft verkligen tur med väder igår kväll, var ute o tittade på brasan och fyverkerier. Idag ska vi träffa släkt, fika en stund sen hoppas jag att väder blir bättre så vi kan vara ute o leka, hoppa på studsmatta m.m. Också min man J kan fortsätta m att bygga tak över vårt altan.

Jag längtar efter att gå ut i skogen med barnen och plocka bär....
  
Bilder e från fjol sommar i Leksand.

/Jos

Om

Min profilbild

Jos

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela